Obiady

Żywienie uczniów w naszej szkole odbywa się przez cały rok szkolny z wyjątkiem przerw świątecznych, ferii zimowych oraz dni wyznaczonych jako wolne od nauki.
Wpłacać za obiady można:
– u intendenta (przy stołówce szkolnej)
– na konto szkoły – po uprzednim sprawdzeniu kwoty do zapłaty

Numer konta:

BS Gniezno 89 9065 0006 0000 0000 3926 0001

Przy wpłacie na konto szkoły obowiązkowo należy podać w treści przelewu:
imię i nazwisko ucznia, klasę, kwotę oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata

TERMIN PŁATNOŚCI ZA OBIADY:

za miesiąc maj
do 20 maja 2017 r.
20 x 4 zł = 80 zł


Jadłospis 22-26.05.2017 r:

Poniedziałek, 22.5.2017 r.

Zupa szparagowa z lanymi kluseczkami (1,3), galaretka z owocami

Wtorek, 23.5.2017 r.

Udko pieczone, ziemniaki z koperkiem (7), surówka z pora, sok 100%

Środa, 24.5.2017 r.

Pulpeciki w sosie koperkowym (3, ryż, gotowana marchewka (7), kompot

Czwartek, 25.5.2017 r.

Schab soute w sosie własnym (1), kasza bulgur,  surówka z modrej kapusty, woda z cytryną

Piątek, 26.5.2017 r.

Drożdżówka z owocem, sok 100%

Pobierz jadłospis >>

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 

w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,
które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic i uczeń mieli świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Jaja i produkty pochodne
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  5. Soja i produkty pochodne
  6. Mleko i produkty pochodne
  7. Orzechy
  8. Seler i produkty pochodne
  9. Gorczyca i produkty pochodne
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielski, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.